GRILL


Grillad lax med baconfrästa haricotes verts och varmt persiljesmör

 

4 pers.

800 g lax i skivor
2 msk matolja
250 g frysta haricotes verts
150 g bacon
150 g smör
1 dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

 

1. Tärna baconet fint och knaperstekt det i sitt eget fett. Blanda i de tinade haricotes vertes och fräs med dem i ett par minuter. Salta och peppra. Häll alltsammans i ett durkslag och låt fettet rinna bort.
2. Sått ugnen på 225 C. Salta och peppra. Pensla med matolja. Gilla fisken i en het grillpanna (eller halstra den i en stekpanna) så att båda sidorna får fin färg. Lägg upp dem på en plåt och efterstek dem i ugnen ca 5 min. När benen lossnar är de klara.
3. Bryn smöret och lägg i den hackade persiljan, pressa i vitlöken.
4. Servera laxen, haricotes vertes och det varna persiljesmöret tillsammans med nykokt potatis.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept