VARMRÄTTER


26 december 1999

Grillade tjocka revben

 

4 pers.

1 kg tjocka revben

1/2 l rödvin

dijonsenap

1 buljongtärning

balsamvinäger

Soja, salt, vitpeppar, thailändsk röd curry

Mera kryddor efter tid och smak

 

 

  Häll vinet i en kastrull och fyll på med så mycket vatten att det täcker revbenen. Koka upp
blandningen och lägg i revbenen samt buljongtärningen. Låt koka i cirka 10 min. Blanda ihop kryddorna med 1 msk senap, en matsked balsamvinäger och en matsked olivolja. Späd med avkoket tills du får en för dig behaglig men ändå något starkare smak än vad du är van vid.
  Kryddorna" äts upp" av processen så du behöver inte vara direkt förskräckt om det exempelvis smakar litet salt. Lägg i revbenen i marinaden och låt stå. Minst tre timmar tar det men tolv är att föredra. Grilla revbenen i ugnen på 175. Det tar mellan 20-25 minuter för dem att bli helt färdiga. Koka ur en del av marinaden. blanda med skyn ifrån revbenen och red av med en skvätt konjak(eau de vie). Servera tillsammans med potatismos.
  Du kan för sommarbruk enkelt grilla revbenen istället. Tricket med att koka dem i vin först gör underverk för både smak och grilltid. Se till att pensla ordentligt och ha något att dämpa med om fettet från revbenen börjar brinna i kolet.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok