GRILL


Currymarinerat grillspett med tandoorisås

 

 

Portioner: 4


500 g skinka eller bog
2 paprikor i olika färger

Marinad:
1 msk olja
2 msk pressad lime eller citron
2 msk soja
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk curry

Sås:
2 dl gräddfil
2 msk lättmajonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 krm finhackad
färsk chilipeppar
2 krm riven färsk ingefära
2 krm koriander
salt
peppar


 Blanda ingredienserna till såsen. Smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt.
 Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikorna i bitar.
 Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt ihop. Vänd påsen då och då.
 Marinera i ca 2 tim. Låt det rinna av.
 Varva kött och paprikabitar på spett. Pensla paprikan med lite olja.
 Grilla spetten ca 3 min på varje sida. Salta och peppra.
 Servera med sås och en sallad.

 

2002-10-06


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept