GRILL


Filéspett

 

 

 

Portioner: 4

Grillspett:
500 g fläskfilé putsad och skuren i ca 3 cm bitar
4 champinjoner i halvor
1 bit squash i skivor
1 majskolv i bitar, eller minimajs
1 gul lök i klyftor
1 paprika i klyftor
lagerblad

Marinad:
2 msk Worcestershiresås
3 msk tomatpuré
3 msk olja
1 liten gul lök, finhackad
1 1/2 tsk farinsocker
1/2 tsk salt
1 krm peppar

Sås:
250 g Kesella Gourmet
1 tsk fransk senap
2 msk äppelmos
1/2 krm salt
1/2 krm vitpeppar


 Fördela kött och grönsaker på fyra grillspett. Blanda marinaden och pensla grillspetten. Rör ihop ingredienserna till såsen. Grilla spetten på galler över glöd 3-4 minuter på var sida.
 Pensla köttet ytterligare en gång under grillningen. Servera med ris och Kesella såsen.

 

den 28 juni 2003


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept