GRILL


Marinerade nötspett med färgglad pastasallad

 

 

 

 

 

Portioner: 4


1 paket, 500 g, penne rigate eller farfalle (pastafjärilar)

Dressing:
2 msk äppelcidervinäger
1 tsk fransk senap
1/2 tsk salt
ev lite italiensk salladskrydda
svartpeppar
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1/2 rödlök
12 cocktailtomater
1 liten grön paprika
12 svarta oliver, helst av sorten calamata

Marinerade nötspett:
400 g rostbiff
steklökar

Marinad:
3 msk balsamvinäger
2 dl rödvin
3 msk olivolja
3 grovt stötta kryddnejlikor
1 tsk timjan



 Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Välj den kortare koktiden. Häll pastan i ett durkslag och spola med kallt vatten. Låt den rinna av helt.
 Skaka ihop vinäger, senap, kryddor, pressad vitlök och olja till dressingen. Häll den över pastan som gärna får vara lite ljummen. Kyl salladen.
 Skiva rödlöken, dela tomaterna och strimla paprikan. Blanda grönsakerna och oliverna med den kalla pastan. Kyl fram till serveringen. Lite hackad persilja är gott att strö över strax innan salladen ställs fram.
 Skär köttet i trecentimeterstärningar. Skala löken.
 Vispa ihop marinaden. Lägg kött och lök i en kraftig
plastpåse. Häll på marinaden och låt dra tre timmar i
rumstemperatur eller upp till ett dygn i kylskåp. Vänd påsen några gånger under marineringen.
 Varva kött och lök på fyra metallspett.
 Grilla åtta till tio minuter. Vänd spetten då och då. Krydda de färdiggrillade spetten med salt och nymalen svartpeppar.
 Servera med pastasalladen.

 

2004-05-09


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept