GRILL


Grillad entrecote med rosépepparsås och broccolisallad

 

 

 

 

 

Portioner: 4


4 st entrecoteskivor ā 190 g
2 msk matolja
salt och peppar

2 st broccolistånd
1 st gul lök
1 msk balsamvinäger
1 msk senap, fransk osötad
5 msk olivolja
salt och svartpeppar

2 dl rödvin
1 st gul lök, hackad
1 dl vispgrädde
1 msk soja
200 g smör, osaltat
2 tsk rosépeppar
salt

10 st potatisar
3 msk smör
salt


1. Skär broccolin i buketter och koka dem ca 1 minut i lättsaltat vatten, spola kallt. Skala och hacka löken och lägg den tillsammans med broccolin i en bunke. Rör ihop senap, balsamvinäger, olivolja, salt och svartpeppar till en dressing, häll den på broccolin och löken, blanda och ställ kallt.
2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva potatisen tunt. Smörj en ugnsfast form med smör. Lägg potatisskivorna i formen. Salta lite mellan varje lager. Klicka ut smöret på det översta lagret och sätt in formen i ugnen. Stek till potatisen blivit mjuk och fått fin färg, ca 35 minuter.
3. Koka ner rödvinet tillsammans med den hackade löken till en tredjedel återstår. Tillsätt grädden och koka till såsen börjar bli krämig. Sänk värmen och vispa i smöret klickvis. Sila över såsen i en annan kastrull. Tillsätt lättkrossad rosépeppar och lite salt, koka upp.
4. Pensla köttskivorna med lite matolja, salta och peppra. Grilla dem i grillpanna (eller stek i vanlig stekpanna) ca 3 minuter på varje sida för medium. Servera entrecoten med broccolisalladen, rosépepparsåsen och den ugnsstekta potatisen.

 

2004-06-13


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept