GRILL


Grillspett med fläskfilé och papaya


Portioner: 4

500 g fläskfilé
2 chorizokorvar
1 papaya
1 rödlök
½ squash (ca 100 g)
8 små champinjoner

Marinad:
½ dl olja
saft av ½ citron
1 tsk sambal oelek
2 tsk socker


Putsa fläskfilén. Skär fläskfilén och korven i 2 cm tjocka skivor. Skala och kärna ur papayan. Skala rödlöken. Skär papaya, rödlök och squash i mindre bitar. Trä upp kött, frukt och grönsaker på 4 långa grillspett.
Blanda samman ingredienserna till marinaden. Pensla spetten med marinaden och låt dem ligga kallt ca 1 timme.
Grilla spetten på utomhusgrill eller i ugnen ca 7 min på varje sida. Salta lätt.
Servera spetten med en klick lätt crème fraiche smaksatt med chilisås och sambal oelek. Klyftpotatis eller bröd och sallad smakar bra till.

2005-07-29


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept