GRILL



Grillade kycklingfiléer i grön sås

Portioner: 4

6 kycklingfiléer
1/2 dl olivolja
1 tärning hönsbuljong

Sås:
2 schalottenlökar, finhackade
1 msk smör
1/2 l buljong från morotskoket
1 knippa basilika och bladpersilja blandat
salt och nymalen svartpeppar

Till servering:
6 skivor bacon, eller sidfläsk
2 stora morötter


Pensla filéerna med olivoljan. Grilla dem i grillpanna på båda sidor så att de får ett vackert rutmönster. Ibland behöver de efterstekas i ugn några min för att bli helt genomstekta (det går bra att göra i samband med såsen som ett sista moment).
Knaperstek baconskivorna eller sidfläsket i en panna på spisen. Låt det rinna av på hushållspapper. Hacka det sedan grovt.
Skala och skär morötterna i smala stavar.
Koka upp buljongen och lägg ner morötterna i ett par min. Tag upp dem och låt dem rinna av. Spar buljongen till såsen.

Såsen:
Finhacka schalottenlöken och fräs den i smöret. Häll på buljongen och låt det koka ihop i några min.
Mixa basilika, persilja och buljongen i en mixer. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Såsen kan förberedas och värmas precis före serveringen.

Servera med nykokt färskpotatis eller kok jasminris, fläskbitarna och morotsstavarna.



2005-11-16


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept