GRILL


Libanesisk kyckling

 

 

Portioner: 4


8 kycklingbröst

Marinad:
5 pressade vitlöksklyftor
1 tsk svartpeppar
1 påse saffran
2 krm kardemumma, mald
2 krm kryddnejlika, mald
1 dl olivolja


Blanda ihop marinaden och lägg den tillsammans med kycklingen i en plastpåse över natten. Torka av marinaden innan du lägger på kycklingen.
Grilla tills kycklingen är klar.
Servera med pitabröd och aioli.

 

 


 

Aioliyoghurt

 


2 dl matlagningsyoghurt
2-3 pressade vitlöksklyftor
1 tsk ljus fransk senap
1 msk olivolja
2 krm salt
1/2 krm svartpeppar



Blanda matlagningsyoghurt med vitlök, senap, olja, salt och peppar. Servera en klick i soppor och grytor, till grillat kött, fisk, skaldjur, ratatouille och andra grönsaksrätter.

 

den 30 maj 2003


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept