GRILL



Chiligrillad fläskfilé

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
500 g fläskfilé
1 grön spansk peppar
½ dl olja
saften av en lime
1 msk brun farin
1 tsk salt

Sås:
2 dl lätt crème fraiche
skal av en lime
½ msk brun farin
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk sambal oelek
½ tsk salt

 
Gör så här
Putsa fläskfilén. Skölj, kärna ur och finhacka den spanska pepparn. Blanda med olja, limesaft, farin och salt i en plastpåse. Lägg i fläskfilén och låt marinera ca 2 tim i kylskåpet. Vänd påsen ett par gånger under tiden så att marinaden når allt kött.
Rör ihop ingredienserna till såsen. Låt stå kallt till servering. Ta upp och låt köttet rinna av. Grilla fläskfilén på utegrill, i ugn eller grillpanna ca 20 min. Skär filén i tunna skivor.
Servera fläskfilén med såsen, bakad potatis och en blandad sallad.

 



21 september, 2006


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept