GRILL



Chiligrillade köttspett

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
200 g utskuren biff eller rostbiff i bit
200 g fläskfilé
6 skivor bacon
1 chorizokorv
1 rödlök
1 mild grön chili tex poblano
1 dl chilisås
2 msk olja
1 msk soja
1 tsk chilipulver
1-2 tsk gourmetsalt

 
Gör så här
Skär nötköttet i ca 2*2 cm stora kuber. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor. Halvera baconskivorna och linda dem runt fläskfiléskivorna. Skär korven i tunna skivor på snedden. Skala och skär rödlöken i klyftor. Skölj, kärna ur och skär chilin i strimlor. Trä upp de båda köttsorterna, korv, lök, och chili växelvis på 4 långa grillspett.
Blanda chilisås, olja, soja och chilipulver i en form. Lägg grillspetten och vänd runt så att marinaden täcker hela spetten. Låt marinera i ca 15 min i rumstemperatur eller 2-3 tim i kylskåpet.
Låt spetten rinna av något innan de läggs på grillen och grillas på utegrill eller i ugn ca 4 min per sida.
Strö gourmetsalt över de nygrillade spetten och servera med bbq-sås med vita bönor samt sallad och bröd.

 



11 juni, 2007


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept