GRILL



Grillad kotlett/karré med spansk tomatsås

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600 g fläskkotletter eller - karré, i skivor

2 msk soja
1 msk olja
3-5 krm salt
1 krm svartpeppar

Tomatsås:
1 gul lök, hackad
2 tsk olja
12 gröna oliver, i skivor
1 paprika, i strimlor
1 burk krossade tomater (400 g)
1,5 tsk paprikapulver
2-3 krm salt
svartpeppar

4 portioner ris, kokt
8 skivor av majskolvar, grillade eller kokta
salladsblad
 
Gör så här
Pensla köttet med soja och låt det ligga i rumstemperatur ca 30 minuter.
Gör tomatsåsen under tiden. Skala och finhacka löken.
Fräs den mjuk i fettet i en kastrull. Tillsätt oliverna, paprikan, tomaterna med sitt spad och kryddorna.
Koka såsen 10 - 15 minuter och smaka av.
Pensla köttet med olja och grilla eller stek det ca 4 minuter per sida.
Salta och peppra.
Servera med ris och grönsaker.



 
 



28 september, 2008


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept