GRILL



Grillad fisk med mango och avocadokompott

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
600-700 g fiskfilé, av t ex marulk, gös, abborre eller lax
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm nymald vitpeppar

Avokado- och mangokompott:
1/3 purjolök
2 mango
3 avokadofrukter
1 röd spansk pepparfrukt
2 msk olivolja
1 krm salt

Tillbehör:
ris
sweet chilisås

 
Gör så här
1. Dela fisken i portionsbitar. Ta bort ev. ben. Pensla med olivolja och krydda med salt och peppar.
2. Skiva purjolöken tunt och fräs den en kort stund i olivolja.
3. Ta bort mellanväggar och kärnor och finhacka pepparfrukten. Kärna ur, skala och skär mango och avokado i bitar.
4.. Tillsätt mango och avokado vänd runt försiktigt tills allt blir varmt.
5. Grilla fisken. Lägg upp kompott och fisk. Servera ev. ris och sweet chilisås till.
 



26 mars, 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept