GRILL



 

Lammkotletter med paprikasallad

 

 

Portioner: 2
 
Ingredienser
Paprikasallad:
1 gul paprika
1 röd paprika
1 grön paprika
3 pressade vitlöksklyftor
0,5 dl strimlad färsk basilika
1-2 dl skivade oliver
0,5 tsk finhackad röd jalapeno
0,5 msk salt
1 krm mald vitpeppar
1 dl olivolja

Lammkotletter:
Beräkna 3-4 kotletter/person


 
Gör så här
Paprikasallad:
Grilla paprikorna hela i 225°C varm ugn i ca 20
minuter. Låt svalna och dra av skalet. halvera och ta vara på saften. Ta bort kärnhus och skär i grova stavar. Blanda med övriga ingredienser och låt ligga i minst 10 timmar, så att smaken hinner blomma ut.

Lammkotletter:
Vi utgår från att paprikasalladen är färdig. Ca 1 timme innan det är dags att börja grilla, häller du av marinaden från salladen och penslar köttet med denna.
Grilla kotletterna ca 2-3 minuter/sida. Salta och peppra.
Servera med grillade eller ugnsbakade potatisklyftor, crème fraîche och limeklyftor.
 



16 augusti, 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept