GRILL



 

Grillad lax med potatissallad & örtcrème fraiche

 

 

Portioner: 4
 
Ingredienser
4 bitar laxfilé (á 150g)
1 msk olivolja
salt
peppar

Färskpotatisssallad:
800 g kokt färskpotatis
200 g sockerärter
1 knippe vårlök
1 msk olivolja
100 g mangoldskott (eller annan sallad)
salt
peppar

Örtcrème fraiche:
2 dl crème fraiche
3 msk dill
1 msk grov senap

 
Gör så här
Pensla laxen med olja. Stek eller grilla laxbitarna. Krydda med salt och peppar.
Skär potatisen i skivor. Strimla sockerärterna. Ansa och skiva löken.
Fräs potatis, sockerärter och lök hastigt i oljan några minuter tills det är genomvarmt. Ta från värmen och vänd ner salladsbladen. Krydda med salt och peppar.
Rör samman crème fraiche, dill och senap.
Servera laxen med den varma salladen och en klick ört-crème fraiche.
 



16 oktober, 2009


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept