VARMRÄTTER


15 januari 2000

Gratinerad kassler och svamp

4 pers.

 

1600 g benfri kassler
250 g champinjoner
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 msk smör
Salt och peppar
150 g ädelost
1/2 dl crème fraiche
Hackad persilja

  Skär kasslern i cm-tjocka skivor och lägg dem i rad på ett ugnssäkert fat. Skiva champinjonerna. Skala och hacka löken och vitlöksklyftan.
  Fräs löken mjuk i smöret utan att få färg. Öka värmen och tillsätt vitlöken och champinjonerna och stek hastigt under omrörning ett par minuter. Salta och peppra. Häll det över kasslerskivorna.
  Mosa ädelosten och rör ut den med crème fraiche. Klicka röran över svampen.
  Sätt in formen i 225 graders ugnsvärme och gratinera i 20 minuter.
  Strö över hackad persilja och servera med pasta, ris eller potatis.

Schubert (1797-1828): Symphony No. 6 in C Major "Little". Rosamunde
Sibelius (1865-1957): Conserto in D minor For Violin and Orchestra, Op. 47 (Final 1905 Version)
Antonio Vivaldi (1678-1741): Le Quattro Stagioni. Conserto No. 1 "Spring" E-dur. RV 269
inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt