VARMRÄTTER


12 februari 2000

Ananasgratinerad fläskkotlett

4 pers.

4 ananasringar
4 fläskkotletter
1 msk smör
150 g rökt finhackad skinka
150 g riven ost, (Grevé)

 

Sås på soltorkade tomater:
1 hg inlagda soltorkade tomater
4 dl vispgrädde
1 krm salt
1 krm malen vitpeppar
1 knivsudd cayennepeppar

 Sätt ugnen på 225 C. Låt ananasringarna rinna av på hushållspapper.
 Stek kotletterna ca 10 sek på varje sida i smör, salta och peppra. Lägg en ring på varje kotlett, strö över skinka och ost. Gratinera i ugnen ca 10 minuter tills de fått vacker färg.
 Servera med ris eller kokt potatis samt såsen.

Sås på soltorkade tomater
 Pressa oljan ur tomaterna och spara den till stekningen. Finhacka tomaterna, fräs dem i oljan och slå på vispgrädden och koka upp.
 Smaka av med salt och peppar.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok