VARMRÄTTER


27 februari 2000

Fläskkotlett med potatis- & äppelsallad samt pepparrotscremefraich

 

 

4 pers.

8 potatisar nykokta, varma
1 gul lök, fint skivad
½ dl purjolök strimlad
1 knippe timjan, finhackad
2 äpplen i små tärningar
4 msk vitvinsvinäger
1 dl olja
4 fläskkotletter
1 msk smör
2 dl creme fraiche
2 msk riven pepparrot
salt och peppar

 

 

 Skiva den varma potatisen och lägg den i en salladsskål. Blanda med lök, timjan och äpple. Häll över vinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
 Stek fläskkotletterna i smör i en stekpanna, ca 4 min på varje sida. Salta och peppra.
 Vispa creme fraiche hård med en elvisp. Smaka av med salt och peppar och vänd försiktigt i den rivna pepparroten.
 Servera fläskkotletterna med potatis- och äppelsalladen samt pepparrotscremefraichen.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok

"Liten hjälp är också hjälp"