VARMRÄTTER


15 april 2000

Provensalska kotletter

4 pers.

4 fläskkotletter
2 stora gula lökar
ev 1 vitlöksklyfta
2 msk smör
½-1 paket frysta provensalska kryddor, ca 35 g eller hackade färska örter
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

 Skala och skiva löken och ev vitlök. Fräs den mjuk i hälften av smöret i en stekpanna på ganska svag värme. Strö över örtkryddorna och salta och peppra. Ta upp fräset och håll det varmt.
 Stek kotletterna i resten av smöret på något högre värme tills köttet är genomstekt, 3-4 minuter per sida. Salta och peppra köttet.
 Servera kotletterna med lökfräset och t ex bakad potatis, gärna fylld med ört/vitlöksost, och färska grönsaker.

 

Frederic Francois Chopin (1810 - 1849): Twenty four preludes, Op. 28, XIV Allegro
Wolfgang Amadeus Mozart (1756-1791): "Ein Musikalischer Spass" Conserto for Violin and Orchestra No 5 KV 219
Siergiej Siergiejewicz Prokofiew (1891-1953): Romeo und Julia. Ausschnitte aus den Balettsuite Nr 1 Op 64a und Nr 2 Op 64b
Robert Schumann (1810-1856): Symphony No 1 in B flat major Op 38 "Spring"
Adolph von Henselt (1814-1889): Variations de cocert Op 11 on "Quand je quittaila Normandie" from Meyerbeer´s "Robert le Diable"
inspererade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Miljoner människor såg äpplen falla men Newton var den ende som frågade varför" – Bernard M. Baruch