VARMRÄTTER


7 maj 2000

Chilimarinerad karré med jordnötssås och potatisspett

4 pers:

4 skivor fläskkarré, ca 500 g
1 röd spansk peppar
1 dl kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
salt och peppar

Sås:
1 dl salta jordnötter
2 dl matlagningsyoghurt
2 msk riven färsk ingefära
1 tsk sambal oelek
1 krm salt 

 Kärna ur och hacka pepparfrukten. Blanda den med soja och vitlök. Lägg köttet i marinaden och låt marinera ca 2 tim.
 Finhacka jordnötterna. Blanda jordnötter, matlagningsyoghurt, ingefära, sambal oelek och salt. Hit kan rätten förberedas.
 Grilla köttet ca 3 min på varje sida. Krydda med salt och peppar.
 Servera med jordnötssås och grillade grönsaker.

http://www.arla.se/kokboken/

 

Potatisspett

 

1 kg små färskpotatisar

Marinad:
1 1/2 dl olivolja
2 msk finklippt persilja
1 msk finklippt timjan
1/2 röd chilifrukt
1/2 tsk peppar
1/2 tsk salt

 Skrubba potatisen och koka dem knappt mjuka c:a 10-15 minuter. Kyl av potatisen snabbt.
 Kärna ur och finhacka chilin.
 Rör samman alla ingredienserna till marinaden.
 Trä upp potatisen på spett. Lägg spetten i en liten långpanna. Häll marinaden över. Låt spetten marineras c:a 15 minuter. Vänd dem en gång under tiden.
 Grilla spetten c:a 10 minuter. Pensla dem med marinaden under tiden och vänd ofta på spetten.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Kokbok

"Fanns här inga fler än jag, så vore jag bäst!"