VARMRÄTTER


1 juli 2000

Citrusmarinerad fläskfilé

 

 

4 pers.


500 g fläskfilé
saft av 1 citron och 2 apelsiner
2 msk Touch of Taste Kalvfond
1 tsk paprikapulver + 1 piri-pirikrydda
1 pressad vitlöksklyfta
1 gul lök + 1-2 vitlöksklyftor
2 msk margarin, t ex Mjuka Milda
salt och malen svartpeppar
1 dl matlagningsgrädde, t ex Ädel Mat
0,5 msk strimlat apelsinskal
2 msk hackad persilja 

 Blanda citron- och apelsinsaft, kalvfond, paprikapulver, vitlök och en hel piri-piri i en skål. Skiva fläskfilén i 1,5 cm tjocka skivor och lägg ned i marinaden. Marinera övertäckt i kylen ca 4 tim.
 Vänd köttet någon gång under tiden. Låt köttet bli rumstempererat och låt rinna av. Skala, skiva löken och hacka vitlöken. Bryn löken i margarin, lägg över på fat.
 Stek fläskfiléskivorna i margarin på medelstark värme. Salta och peppra. Häll marinaden över köttet och låt sjuda några min. Lägg fläskfilén på fat, strö över löken och håll varmt. Vispa ner Ädel Mat och apelsinskal i skyn. Låt sjuda upp, smaka av med salt och peppar. Tag bort piri-pirikryddan. Häll såsen över köttet och strö över persilja. Serveras med kokt ris och grönsaker.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

 

Recept från

Kokbok

Den som går och väntar på svårigheter får genomlida dem två gånger.