VARMRÄTTER

"Surkål och fläsk driver bort alla sorger." (Tyskland)

 

 


30 december 2000

Italiensk kotlett med gremolata

4 pers.

 

4 fläskkotletter
smör till stekning
salt
malen vitpeppar
1 burk hela tomater
1 grönsaksbuljongtärning
1 pressad vitlöksklyfta
1 dl vitt vin

Gremolata:
1 dl finhackad persilja
rivet skal av en citron
2 finhackade vitlöksklyftor
salt
nymalen vitpeppar

 Blanda ingredienserna till gremolatan.
 Hetta upp en smörklick i en stekpanna eller ett grilljärn och stek kotletterna 2-3 minuter på var sida. Krydda med salt och vitpeppar.
 Lägg i tomaterna, buljongtärningen och vitlöken. Häll i det vita vinet och låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar. Servera med gremolatan och ris.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix