VARMRÄTTER


- Varför skall man aldrig fråga en terapeut vad klockan är?
- Ingen aning.
- Jo, de frågar bara "Vad tror du själv?"

 

24 mars 2001

Kinesisk gryta

 

4 pers.

400 g grytbitar av gris
2 stjälkar blekselleri
2 krm salt
1 krm ingefära
3 dlgräddfil
1 mskvetemjöl
2 dl buljong
1 purjolök
1 krm svartpeppar
1 msk soja
smör

 Skär köttet i centimetertjocka strimlor. Bryn köttet, litet i taget i smör i en stekpanna. Lägg över i gryta. Strö över mjölet. Rör om. Häll i buljongen. Låt koka i ca. 15 minuter. Skålla och skala mandeln. Skölj och strimla selleri och purjolök. Bryn mandeln i lite smör i stekpannan. Lägg över i grytan. Tillsätt selleri, purjo, salt, peppar, ingefära, soja och gräddfil. Låt koka ytterligare 2-3 minuter.
 Servera med ris eller kokt potatis. Lägg även upp ungstekt tomat på var tallrik.

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok