VARMRÄTTER


 

13 april 2001

Fläskfilé med grönpepparsås

 

4 pers.

500 g fläskfilé
1 msk smör
1 tsk stött grönpeppar
salt

Sås:
1 liten gul lök
1 msk smör
1 msk grönpeppar
2 dl grädde
1.5 dl vatten
1 msk vetemjöl
1-2 tsk soya
1 hörn buljongtärning

 Skär fläskfilén i ca 2 centimeter tjocka bitar. Platta ut dem något med knuten hand. Smält smöret och stek bitarna på båda sidorna Krydda med den finstötta grönpepparn. Salta lätt. Lägg fläskfilén åt sidan. Smält smöret till såsen i en vid kastrull eller traktörpanna. Hacka löken fint och låt den bli blank och genomskinlig i smöret. Strö över mjölet. Tillsätt buljongtärningen och grönpepparkornen, som bara ska vara lätt krossade. Rör om. Späd med vatten, grädde och eventuellt skyn från fläskfilén. Koka upp såsen under vispning. Smaka av med soya, buljongtärning och grönpeppar om det behövs. Lägg ner fläskfilén i såsen och låt den bli genomvarm.
 Servera med kokt potatis eller ris och en blandad sallad.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok

En cowboy och hans häst satt och spelade kort. Plötsligt började hästen äta på korten. Cowboyen frågade:
- Varför äter du på korten?
- Det är ju klöver, sa hästen.