VARMRÄTTER

 

- Vet du hur en elefant kommer ner från ett träd?
- Han sätter sig på ett blad och vänta på hösten.

 


21 april 2001

Kasslerknyten med fruktsalsa

4 pers.

400 kassler
1 burk böngroddar
1/2 purjolök
2 vitlöksklyftor
1 msk sesamfrön
1 msk olja
8 ark smördeg

Fruktsalsa:
1-2 papayor
2 clementiner
1/2 röd chilipeppar
1 msk limesaft
1 tsk råsocker

 Strimla kasslern och purjolöken. Skölj böngroddarna och fräs kassler, purjo och böngroddar tillsammans med pressad vitlök och sesamfrön i olja i en stekpanna i cirka 5 minuter. Lägg ut smördegsarken 2 och 2 bredvid på varandra och fördela kasslerröran på plattorna. Forma degen till ett knyte och tryck till så nära fyllningen som möjligt.
 Pensla med olja. Grädda knytena i 225 grader i cirka 15 minuter i ugn.
 Skala och dela papayan och ta bort kärnorna. Skala clementinerna. Skär papayan och clementinerna i mindre bitar. Hacka chilin fint. Blanda frukterna med chilin, limesaften och råsockret i en skål. Servera kasslerpaketen tillsammans med fruktsalsa och ett gott ris.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix