VARMRÄTTER

 

 


22 april 2001

Rotmos med fläsklägg

4 pers.

fläskspad eller köttbuljong
700 g kålrötter
6 medelstora potatisar
1 morot
3 kryddpepparkorn
3 vitpepparkorn

 Tvätta och skala kålroten, potatisarna och moroten. Skär dem i bitar.
 Lägg kålroten i en kastrull. Häll över fläskspadet till det precis täcker. Tillsätt pepparkornen och koka under lock ca 30 minuter. Tillsätt sedan potatisen och moroten.
 Koka alt mjukt. Slå bort ev. vätska. Pressa rötterna genom purépress eller kör i mixer. Tillsätt lite spad om moset är för torrt. Smaka av med salt.

 

2 kg rimmat fläsklägg
vatten
persiljekvistar
1 lagerblad
6 vitpepparkorn
6 kryddpepparkorn

 Lägg köttet i en gryta med rikligt med vatten. Koka upp vattnet och skumma väl.
 Tillsätt persiljan och kryddorna. Koka sakta tills köttet är mört, i ca 2½ timmar.

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

Spix