VARMRÄTTER


23 maj 2001

Oktoberwok med färsk skinka

 

4 pers.

500 g strimlad färsk skinka
2 msk rapsolja
1 stor vitlöksklyfta
2 msk färsk riven ingefära
1 gul paprika
2 purjolökar
2 morötter
1 msk soja
1 msk oystersås
1/2 tsk sambal oelek
1 dl köttbuljong
1 tsk salt

 

  Finstrimla köttet, skala morötterna och skölj purjolöken. Skär morötterna och purjolöken i slantar. Kärna ur paprikan och skär den i strimlor.
  Hetta upp oljan i woken eller stekpannan och fräs köttet några minuter. Tag upp köttet och woka grönsakerna tillsammans med vitlök och ingefära.
  Blanda buljongen med soja, oyster sauce och sambal oelek.
  Lägg köttet i pannan igen och späd med vätskan. Blanda väl och smaka av med salt.
  Låt allt puttra ytterligare några minuter.
  Servera med ris.

 

 

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

 

Recept från

Kokbok