VARMRÄTTER


Spanska potatisbullar

 

4 pers.

1 kg potatis
1 ägg
salt
50 g riven parmesanost
olja till stekningen
200 g stekfläsk i skivor

Till sallad:
1 gul lök
2 stora tomater
½ dl finklippt persilja
4 fyllda oliver
1 msk vinäger
3 msk olivolja
salt och vitpeppar

 

 Koka potatisen med skalen på.
 Gör under tiden iordning salladen. Skala och hacka löken fint. Flå och kärna ur tomaterna, skär dem mycket smått med vass kniv.
 Blanda dessa ingredienser med finklippt persilja samt finskurna oliver. Skaka ihop vinäger, olivolja, salt och peppar och häll över salladen. Ställ den kallt till serveringen.
 Låt potatisen svalna, skala den, kläm den genom potatispress. Blanda den pressade potatisen med ägg, salt och ost.
 Forma små bullar av potatissmeten. Tryck till dessa, så de får formen av en hamburgare och stek dem i rikligt med olja i stekpannan, tills de är läckert gulbruna.
 Låt dem rinna av. Stek en skiva fläsk till varje potatisbulle i torr panna. Lägg dessa som garnering ovanpå potatisbullarna. Servera salladen till.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept