VARMRÄTTER


Fläskfilé surprise

 

4 pers.

500 g fläskfilé
1 msk margarin
1 msk rosépeppar
50 g philadelphiaost
salt
peppar
4 kronärtskocksbottnar (konserverade)
375 g fryst eller färsk smördeg

Sås:
1 l valfri svamp
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1½ dl vispgrädde
1½ dl mjölk
salt
peppar

Dekoration:
1 msk lingon, färska eller sylt

 

 Putsa filén, skär bort hinnor och dela i 4 jämnstora bitar. Bryn filébitarna i en stekpanna, ca 4 minuter på varje sida tills köttet fått färg.
 Krossa rosépepparn grovt i en mortel. Blanda med philadelphiaosten. Lägg köttet i en ugnssäker form, salta och peppra, klicka på osten. Lägg kronärtskocksbottnarna överst.
 Kavla ut smördegen om du använder frysta plattor. Ta ut 4 rundlar stora nog att täcka filéerna. Täck kötet med degen, tryck till i kanterna. Överbliven deg kan användas som dekoration. Så här långt kan rätten förberedas. Täck över paketen med plastfilm och ställ dem kallt i så fall. Grädda mitt ugnen ca 20-30 minuter i 225°.
 Rensa svampen och skär i mindre bitar. Lägg i stekpanna och låt allt svampspad koka bort på medelvärme innan du steker färdig i smör. Ta upp några svampar för dekoration. Strö över vetemjölet över svampen och häll på grädde och mjölk. Låt såsen koka ihop ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Dekorera med lingon.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept