Colamarinerade köttstrimlor med paprikafräs

VARMRÄTTER


30 januari 1999

Colamarinerade köttstrimlor med paprikafräs

4 pers.

Marinad:

Stekning:

Sås:

Paprikafräset:

1. Skär köttet i strimlor.
2. Blanda ingredienserna till marinaden. Lägg i köttet. Låt det stå övertäckt i rumstemperatur ca 2 tim eller längre i kylskåp.
3. Häll kött och marinad i en sil. Spara marinaden. Torka av köttet.
4. Bryn köttet i lite margarin i en stekpanna. Häll över marinaden och salta. Koka under lock på svag värme 15-20 min.
5. Red av med mjölet utrört i lite vatten och koka ca 3 min. Smaka av med soja

Paprikafräset:
1. Skala och hacka löken. Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i strimlor eller små tärningar.
2. Fräs lök och paprika i margarinet under omrörning. Tillsätt ett par matskedar vatten och koka under lock 3-5 min. Smaka av med salt och peppar. Strö över jordnötterna.
 Servera med kokt ris, pasta eller potatis.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept



Recept från