Filippinsk fläskfilé

VARMRÄTTER


3 mars 1999

Filippinsk fläskfilé

6 pers.

 Skär bort ev. fett från filén och skär den i skivor mot den tjocka vita hinnan så att den blir kvar på skärbrädan. Bryn skivorna lätt i sparsamnt med margarin och lägg dem åt sidan så länge. Fräs (men byn inte) löken med curry på rätt svag värme i en gryta. Tillsätt buljong eller vatten och buljongtärning, paprikahack, ingefära, vitlök och grädde. Sjud ca 5 min.
 Rör ut vetemjölet i lite vatten och tillsätt redningen under omrörning. Sjud några minuter till. Tillsätt fläskfilén och låt den sjuda med en stund. Smaka av med salt och några varv peppar från kvarn. Lagom med curry och ingefära? Eller behöver smaken rättas till?
 Lägg till sist i bananskivor och ge grytan ett uppkok strax innan det är dags att äta.
 Serevera med kokt ris eller vitt brytbröd. Plus mango chuttney och/eller sambal oelek eller annan stark kryddblandning.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept


>

Recept från