Skinkstek med smaker från Afrika

VARMRÄTTER


15 maj 1999

Skinkstek med smaker från Afrika

4 pers.

 Marinera en skinkskiva själv som omväxling till den färdiga flintasteken. Det är lätt och smaken blir helt annan. Du kan marinera karréskivor på samma sätt. Köttet skall marineras ungefär ett dygn.
1. Snitta skinksvålen på flera ställen. Detta för att skivan inte skall bli skålformad under grillningen.
2. Hetta upp vattnet med kryddorna. Blanda i oljan och låt det hela kallna.
3. Häll kryddoljan i dubbla fryspåsar och lägg i köttet. Kläm runt om så att oljan täcker köttet. Förslut påsen och lägg den kallt i ett dygn.
4. Lägg påsen i rumstemperatur i god tid före grillningen.
5. Torka av köttet med hushållspapper innan du grillar eller steker det över medelvärme i ca 7 min på var sida. Stektiden är svår att ange exakt eftersom köttskivorna kan vara olika tjocka.
6. Skinkan skärs sedan i tunna sneda skivor.


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept



Recept från

Svenska Dagbladet