VARMRÄTTER


2 oktober 1999

Fläskkarré provençale

6 pers.

 

Örttäcke:

Tillbehör:

Sås:

Ugn: 175 grader

 

  Gnid in köttet med salt och peppar.
  Skala och hacka lök och vitlök fint. Blanda samman alla ingredienserna till örttäcket.
  Lägg köttet i en eldfast form. Bred kryddsmöret över. Stick in en köttermometer i den tjockaste delen av köttet. Stek i nederdelen av ugnen tills termometern visar 85 grader, c:a 1 1/2 timmar.
  Ansa grönsakerna och skär dem i mindre bitar. Fräs dem lätt i lite smör.
  Lägg grönsakerna runtom köttet när cirka halva stektiden är kvar. Häll buljong över grönsakerna. Stek allt klart.
  Sila skyn och håll grönsaker och kött varmt. Låt skyn koka upp tillsammans med vin och buljong. Rör ut mjöl med vatten till en redning. Vispa ner det i såsen. Låt koka upp.
  Tillsätt creme fraiche och låt såsen koka i 3 minuter.
  Smaka av med äkta soja, salt och peppar.

Wilhelm Peterson-Berger: Symfoni Nr 3 f-moll "Same Ätman"
Niccolò Paganini (1782-1840): Works for Violin and Guitar. Sonata n. 4
Sibelius: Symphony No. 1 in E minor Op. 39
Antonio Vivaldi (1678-1741): Trio in Sol Maggiore per Violino, Leuto e Basso continuo
inspirerade mig under matlagningen

Surfat in på denna sida? Jag har mer recept

Recept från

salt