VARMRÄTTER


Fläskpannkaka

 

Portioner: 4


Till en långpanna (ca 4 portioner) behöver du följande:
2,5 dl vetemjöl;
1/2 tsk salt;
6 dl mjölk;
3 ägg;
2 - 3 msk margarin eller smör;
200 - 300 g rimmat eller rökt fläsk


 Ställ in ugnen på 225C. Gör iordning pannkakssmeten. Skär fläsket i små tärningar.
 Bryn dem lätt i stekpanna och häll över dem i långpannan. Det går även alldeles utmärkt att bryna fläsket i långpanna direkt i ugnen!
 Häll smeten över fläsket. Grädda sedan i mitten av ugnen tills pannkakan har fått en gyllenbrun färg, efter ca. 20 minuter.
 Låt pannkakan svalna något innan du börjar skära upp den.
 Servera med lingonsylt och kall mjölk!

2002-11-15

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept