VARMRÄTTER


Franska fläskkotletter

 

Portioner: 4


4 stora, möra fläskkotletter
smör
1 dl finhackad persilja
1 tsk dragon
ev 1 tsk grönpeppar
dl konjak
2 dl grädde
salt och peppar
Smörfrästa grönsaker:
100 g sockerärtor
4-6 späda morötter
4-6 salladslökar eller en späd purjolök
smör


 Stek kotletterna i smör i en het stekpanna. Strö över persiljan blandat med dragon och ev grönpeppar. Slå på konjak och grädde. Låt såsen koka ihop några minuter. Smaka av med salt och peppar.
 Ansa grönsakerna och dela dem eventuellt i mindre bitar. Koka upp lättsaltat vatten. Koka grönsakerna hastigt så att de fortfarande är spänstiga. Fräs grönsakerna lätt i smör. Servera kotletterna med de smörfrästa grönsakerna och ris.

2003-01-25

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept