VARMRÄTTER


Smarrig fläskfilé

 

Portioner: 4


600 g fläskfilé
1 stor purjolök
1 pkt bacon
1 röd paprika
curry efter tycke och smak

Sås:
100 g paprikaost
1 dl köttbuljong
2 - 3 dl grädde


 Bryn köttet, salta och peppra. Ställ åt sidan. Fräs purjon och paprikan och sedan baconet, som skall vara knaperstekt i små bitar! Tag en ugnsfast form, lägg i köttet. Strö sedan över baconet, purjolöken och paprikan. På med såsen, antingen kryddar man med curryn i såsen, eller så tillsätts curryn direkt i formen. 225 grader i ca 20 min (lite längre om man har förberett tidigare och anrättningen svalnat). Låt stå i ugnen tills den har fått lite färg.
 Serveras till ris eller klyftpotatis.

2003-03-23

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept