VARMRÄTTER


Sommargryta

 

 

4-6 portioner


500 g benfri kassler
2-3 msk matolja
2-3 salladslökar
1 liten squash
3-4 färska morötter
200 g sockerärter
3 tomater
rivet skal och saft av en citron
1 dl creme fraiche
1 dl vatten
1 kvist rosmarin (el tsk torkad)
salt, svartpeppar
dl klippt persilja


Till servering:
pressad potatis eller ris

 Skär kasslern i tjocka strimlor.
 Ansa och skölj grönsakerna och skär dem i fina stavar och klyftor.
 Värm matoljan i en stekgryta, fräs kasslern och ta upp den. Fräs därefter grönsaker hastigt, vänta med tomaterna, de ska inte bli mjuka utan behålla sin spänst.
 Ta grytan från värmen och blanda ner kassler, tomater, citronsaft och skal, creme fraiche, vatten och den fint skurna rosmarinen.
 Ställ åter grytan på värmen, låt småputtra 5-8 minuter, rör då och då. Smaka av med salt och svartpeppar. Strö över klippt persilja.

 

2003-04-13

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept