VARMRÄTTER


Fläskkotlett Robert

 

4 pers.

4 stora fläskkotletter
1 stor finhackad gul lök
ca 2 msk smör
2 msk vitvinsvinäger
1-2 dl vitt vin
1 dl stark köttbuljong, gärna utspädd fond från flaska
1/2-1 msk dijonsenap
salt, peppar
8-12 normalstora potatisar skurna i bitar eller skivor
3 dl grädde

 

1. Fräs löken sakta guldgul i smöret. Tillsätt vinägern och låt den nästan koka in. Häll då på vinet och buljongen. Låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med senapen som reder såsen lite.
2. Koka potatisarna knappt mjuka och skär dem i klyftor. Koka upp grädden i tjockbottnad kastrull, lägg i potatisen och låt allt koka tills potatisen är mjuk och det blivit en gräddig stuvning. Smaksätt med salt och peppar.
3. Stek kotletterna medan potatisen puttrar sig mjuk. Salta, peppra och stek dem ca 3 minuter på varje sida.
4. Lägg upp kotletterna på varma tallrikar. Sila över såsen och servera genast med potatisen och kokta grönsaker.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept