VARMRÄTTER


Kasslerbörsar med krämig ostgömma

 

 

 

4 port

400 g kassler
50 g ädelost
4 tunna skivor ananas
½ paprika


Sås:
1 dl vatten, ev blandat med lite av ananasspadet
2 dl creme fraiche franska örter
3 msk chilisås
salt

 Skär kasslern i ca 2 cm tjocka skivor och skär en djup skåra i varje, nästan igenom.
 Fyll kasslerbörsarna med ädelost, ananas och strimlad paprika. Fäst ev ihop med tandpetare.
 Stek den fyllda kasslern hastigt i smör i en stekpanna. Lägg upp den på serveringsfat och håll den varm i ugnen.
 Vispa ur pannan med vattnet och ev ananasspad. Tillsätt creme fraiche, chilisås och franska örter och låt såsen koka upp. Smaksätt med salt om så behövs. Häll såsen över kasslern eller servera den till. Servera med kokt potatis eller ris och en grönsallad. Potatisgratäng passar också bra till.

2003-06-24

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept