VARMRÄTTER


Khao Phad Mou Ham

(Stekt ris med skinka)

 

 

 

Portioner: 4


2 vitlöksklyftor
2 msk olja
2 skivor kokt skinka, tärnade
4 koppar (450 g) kokt ris
4 msk frysta ärtor, kokta
1 msk sojasås
peppar
1 ägg, uppvispat

Garnering:
1 gurka, skivad
6 knipplökar


 Bryn vitlöken i oljan. Tillsätt skinkan och sautera i några minuter. Öka värmen. Tillsätt riset och fortsätt sautera. Rör ned ärtorna, sojan och peppar. Tag ur hälften av innehållet ur pannan. Häll ägget i den resterande blandningen och blanda väl. Lägg sedan tillbaka halva blandningen i pannan och rör ihop.
 Servera på en stor tallrik, garnerat med gurkskivor och knipplök.

2003-09-16

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept