VARMRÄTTER


Kryddmarinerad kassler med citronpesto

 

 

4 port


500-600 g benfri kassler

Marinad:
½ dl matolja
2 tsk paprikapulver
2 tsk oregano
1 krm grovmalen svartpeppar
½ tsk malen kummin
1 msk senap
1 dl vatten

Citronpesto:
1 dl matolja
1 dl persilja
1½ -2 msk pressad citronsaft
1 vitlöksklyfta
4 msk nyriven parmesanost

Garnering:
finstrimlat citronskal
1 msk smör eller margarin
1 msk socker


 Blanda samman alla ingredienserna till marinaden.
 Skiva kasslern och lägg skivorna i en form. Häll över marinaden och låt kasslern stå kallt i minst 2 timmar. Vänd kasslerskivorna några gånger under tiden.
 Hacka persiljan fint. Blanda samman den med matolja, pressad vitlök, citronsaft och ost. Smaka eventuellt av med lite salt.
 Stek citronskalstrimlorna i 1 msk smör eller margarin. Strö över sockret. Rör om och låt det svalna.
 Bryn kasslern vackert gyllenbrun på båda sidorna.
 Lägg kasslerskivorna på en tallrik. Ringla peston runtom och garnera med citronskalen och något kryddgrönt.

2003-09-28

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept