VARMRÄTTER


Indonesisk gryta

 

 

Portioner: 4


4 kotletter
100 g champinjoner
2 gula lökar
2 morötter
1 köttbuljongtärning
2 msk mango chutney
2 msk kokosflingor
2 msk soja
1 vitlöksklyfta
1 tsk curry
2 dl vatten
1 tsk potatismjöl
2 krm ingefära


 Den här grytan med mör kotlett som bas tar kort tid att laga. En annorlunda smak får vanliga kotletter om de kryddas med ingefära, curry och kokos.
 I välsorterade affärer finns numera kokosmjölk att köpa, men det går också bra att koka kokosflingor i lite vatten och sedan späda med avkoket.

Tillagning
 Låt kokos flingorna småkoka cirka 10 minuter.
 Späd med mera vatten om det kokar in.
 Strimla under tiden köttet stek i omgångar i lite olja.
 Skär champinjonerna, morötterna och löken i små tunna skivor som möjligt och stek dem hastigt tillsammans med curryn.
 Smula över buljongtärningen, pressa ner vitlöksklyftan och krydda med ingefära, soja och mango chutney.
 Blanda i köttet. Vispa ut mjölsorterna i kokosavkoket (ca 1½ dl vätska) och rör ner redningen.
 Koka ett par minuter tills såsen klarnar.
 Smaka av med salt och svartpeppar och kanske mera ingefära och curryn.
 Servera med ris, stekta bananer, mango chutney och kokos.

2003-10-04

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept