VARMRÄTTER


Fläskkotlett med grönsakspytt

 

 

 

 

4 portioner


4 fläskkotletter

6 potatis, skalad
1 paprika, grön
1 paprika, röd
1 gul lök
10 cm purjolök
smör

Sås:
2 dl gräddfil
1 msk senap, vanlig
1 msk worcestersås
0,5 dl gräslök, hackad
salt och svartpeppar


 Tärna potatisen grovt. Dela, rensa och tärna paprikan. Skär lök och purjolök i bitar.
 Börja med att steka potatisen halvmjuk på medelstark värme i ca 8 minuter. Sedan lägger du i paprikan och gul lök och steker ytterligare 5 minuter. Salta och peppra. Som avslutning fräser du med purjolöken precis innan serveringen.
 Medan potatis och grönsaker steker rör du ihop ingredienserna till såsen, smaka av med salt och peppar.
 Salta och peppra kotletterna. Stek dem i smör, först på lite starkare värme och sedan medelstark 5-6 minuter på varje sida. Servera med grönsakspytten och den goda såsen.

2003-10-18

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept