VARMRÄTTER


Filégryta med yoghurtsås

 

 

 

 

 

 

Portioner: 4


600 g fläskfilé
2 msk japansk soya
4 små rödlökar
1 palsternacka
1 brk röda bönor
smör till stekning
salt
1 tsk honung
2,5 dl matlagningsyoghurt
1 msk vetemjöl
1 msk hackad mynta
rosépeppar


Gott till grytan är färsk pasta eller ris.

1. Skär köttet i 1/2 cm tjocka skivor. Lägg dem i en skål och blanda med sojan. Ställ det åt sidan.
2. Skala löken och palsternackan. Skär lökarna i klyftor och palsternackan i tunna strimlor. Skölj bönorna i kallt vatten.
3. Bryn löken lätt i lite smör. Tillsätt palsternacksstrimlorna och mjukfräs dem. Rör i bönorna och krydda med salt och häll sedan allt i en gryta.
4. Bryn lite smör och stek filéskivorna. Lägg dem i grytan.
5. Blanda honungen med yoghurten ordentligt. Smaksätt med salt, rör i mjölet och därefter myntan. Häll det över grytan och låt det bli varmt men det får inte koka. Strö rikligt med krossad rosépeppar över.

2003-12-05

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept