VARMRÄTTER


Fläskkarré med senapssås och äppelmos

 

 

 

Portioner: 4


800 g fläskkarré i bit
1 äpple
1 morot
1 gul lök
1 kanelstång
3 - 4 kvistar rosmarin
1/2 - 1 dl flytande honung
1 l kycklingfond
smör till stekning

Sås:
2 - 3 msk maizena
1 - 2 dl grädde
2 - 3 msk senap


äppelmos till servering
salt
peppar



 Bind upp fläskkarrén. Salta och peppra runt om. Bryn i stekpanna runt om. Bryt sönder kanelstången och smula över karrén. Ha på rosmarin och honung. Stek klar i ugn till innertemperaturen på köttet blir 80-85 grader. Ös då och då.
 Skär grönsakerna i bitar och bryn lätt i stekpanna. Häll på kycklingfond och lite honung och låt gå mjuka under lock. Ta upp grönsakerna med hålslev, och lägg på ett fat.
 Sila av skyn till grönsakerna. Red av med maizena och lite grädde + senap.
 Skiva upp fläskkarrén och servera med grönsaker, sås och äppelmos.

2004-01-25

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept