VARMRÄTTER


Kinesisk fläskgryta

 

4 portioner


6 hg grytbitar av fläsk
3 msk smör eller margarin
2 msk honung
2 1/2 dl stark tärningsbuljong
3 msk kinesisk soja
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver
1/2 dl vitt eller rött vin
1/2 dl skållad sötmandel
salt

Ris:
2 1/2 - 3 dl långkornigt ris
5-6 dl vatten
1 tsk salt
1/2 g saffran, stött med litet salt
1 msk smör eller margarin

Sallad:
Finstrimlad isbergssallad
Krossad ananas


 Strimla köttbitarna, hetta upp matfettet och låt honungen smälta in, bryn köttet i detta.
 Lägg över köttet i en gryta. Koka ur stekpannan med buljongen och häll skyn över köttet. Salta efter behag (om du har några).
 Krydda med soja, paprika och vitlök. Tillsätt vinet och låt småputtra under lock på svag värme ca 30 minuter, köttet ska bli riktigt mört.
 Koka riset i 18 minuter i saltat vatten.
 Rör ut det finmortlade saffranet i det smälta matfettet och vänd ner det i det färdigkokta riset.
 Klyv mandeln och stek den. Strö den över köttet före serveringen.

2004-02-07

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept