VARMRÄTTER


Fläskfilégryta med champinjoner

 

 

 

 

 

4 portioner


500 g fläskfilé
salt och vitpeppar
200 g färska champinjoner
10 - 15 små gula lökar eller 2-3 stora
1 skiva rökt skinka, 1/2 cm tjock
1 röd paprika
3 dl buljong
1-2 dl mjölk
1-2 msk maizena mjöl
0,5 tsk sambal olek


 Skär filén på snedden i 1 1/2-1 cm tjocka skivor. Lägg köttet i en gryta. Salta och peppra.
 Strimla paprikan och lägg i den i grytan.
 Skala löken (skär stor lök i klyftor) och skär skinkan i strimlor. Dela champinjonerna i 4 klyftor. Fräs champinjonerna några minuter tills vattnet försvunnit. Häll över allt i grytan.
 Häll på buljong och låt rätten sjuda 12-15 minuter under lock.

Blanda samman mjölk och maizena mjöl. Häll redningen i grytan, rör om och låt den sjuda i 2-3 minuter till. Rör till sist ner sambal olek.

Servera med kokt potatis, potatismos eller ris.

2004-04-04

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept