VARMRÄTTER


Pestokassler

 

 

 

 

Portioner: 4

500 g kassler
2 vitlöksklyftor eller 1 gul lök
smör
1 1/2 msk vetemjöl
1 1/2 dl vatten
2 1/2 dl Kelda matlagningsgrädde
1 köttbuljongtärning
1/2 msk pressad citron
1 dl hackad persilja
1 dl hackad färsk eller fryst basilika
1/2 dl grovhackade valnötskärnor


 Skär kasslern i skivor. Skala och hacka vitlöken. Fräs löken i smör i en traktörpanna. Rör i mjölet. Späd med vattnet och grädden. Tillsätt smulad buljongtärning, citron, persilja, basilika och nötter. Låt såsen koka upp. Lägg kasslern i såsen och låt den koka 1-2 min. Smaka av med salt. Servera med lätt kokta grönsaker och pasta eller ris.
Tips: såsen kan förberedas helt.

2004-05-21

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept