VARMRÄTTER


Sardellspäckad fläskkotlett med en buljongkokt ratatouille

 

 

 

Portioner: 4


4 benfria fläskkotletter
4 sardeller
2 dl vitt vin
färsk oregano
olivolja
1/2 dl vatten
1 buljongtärning

Ratatouille:
1/2 zucchini
6 potatisar, skalade
3 vitlöksklyftor
4 smålökar
1/2 röd paprika
1 gul lök
cocktailtomater



  Skär zucchini i stavar, potatis i skivor, skiva vitlöken och skär ned löken.
  Häll lite olivolja i en rejäl gryta, vatten och halva buljongtärningen. Lägg i lök, vitlök och potatis. Salta, sätt på lock och låt puttra sakta.
  Skär ned paprika i små tärningar och dela tomaterna på mitten.
  När potatisen börjar bli mjuk så tillsätts - i ordning - zucchini, paprika och tomat.
  Späcka kotletterna med sardellerna, stek dem i en panna i lite smör. Krydda med salt och svartpeppar. Vänd kotletterna och krydda även på andra sidan.
  Tillsätt vin och den andra halvan av buljongtärning i pannan.
  Servera kotletterna på grönsaksbädd och häll på lite av skyn. Avsluta med lite färsk oregano.

måndag 11 okt 04

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept