VARMRÄTTER


Kotletter med lök- & paprikafräs

 

 

 

 

 

4 pers.


4 parkotletter av lamm eller 4 fläskkotletter
smör
1 tsk salt
1-2 krm svartpeppar

Lök- och paprikafräs:
2 gula lökar
1 röd och 1 grön paprika
smör
1 tsk grönsaksfond + dl vatten

 Börja med fräset. Skala och skiva löken, kärna ur, skölj och strimla paprikan.
 Fräs lök och paprika i lite smör på ganska svag värme så grönsakerna blir mjuka utan att brynas. Tillsätt fond och vatten och låt fräsa några minuter till.
 Snitta fettkanten på kotletterna. Stek dem i smör på ganska stark värme c:a 3 minuter per sida. Salta och peppra.
 Servera kotletterna med fräset, klyftpotatis och gärna en grönsallad.

 


Surfat in på denna sida? Jag har mer recept